Condicions Generals de Venda

A l’acceptar la compra el client declara acceptar plenament i sense reserves la totalitat de les presents Condicions Generals.

Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona, Tom 32769, Foli 213, Full B-216692, Inscripció 7a, Epígraf:1-6121CIF: B-96255179

Raó social: PRODUCTES PIQUÉ S.L.

NIF: B62307988

Adreça: Ronda Ibèrica, 10-12, Nau D – 08800 – Vilanova i la Geltrú – BARCELONA

Telèfon: 938 938 909

Email: info@patatespique.com

PRODUCTES

El catàleg de productes es presenta amb una fitxa on es detallen les característiques principals (imatge, vista general, disponibilitat i preu de venda amb IVA inclòs). Les despeses de transport no estan inclosos en els preus dels nostres productes.

COMPRES A PATATESPIQUE.COM

Per realitzar qualsevol compra a la nostra botiga en línia ha de registrar-se com a client, omplint un petit formulari amb les seves dades personals, dades de contacte i dades d’enviament. Un cop registrat pot realitzar la seva comanda afegint els productes que desitgi a la cistella de la compra.

Les formes de pagament acceptades a Patatespique.com són Targeta i Paypal. Per a les formes de pagament com a targeta o transferència bancària, la comanda ha de fer-se necessàriament en línia amb l’objecte d’assegurar un tractament adequat i confidencial de les seves dades personals com dades de targeta, codis o número de compte.

La comanda mínima és de 0.01 euros en productes.

A l’acabar la seva compra, rebrà un correu electrònic amb la confirmació de la seva comanda. Revisi la seva compra i les seves dades d’enviament per tal de comunicar el més aviat possible qualsevol modificació abans que la comanda surti de les nostres instal·lacions.

El client pot consultar en tot moment l’estat de la seva comanda, accedint a la seva zona personal.

Les comandes s’enviaran acompanyats de tiquet de compra o factura, si així ho indica el client, a l’adreça proporcionada pel client en la realització de la compra.

DESPESES D’ENVIAMENT

A Patatespique.com es permeten enviaments a Espanya, excepte Canàries, Ceuta i Melilla.

Les despeses d’enviament són variables depenent de l’opció d’enviament i l’empresa de transport que triï el client al realitzar la comanda.

Per compres superiors a 32 € les despeses d’enviament són gratuïts a Catalunya.

El termini de lliurament al domicili en funció de l’opció d’enviament seleccionada és de 24 a 72 hores un cop lliurat a l’agència de transports, excloent dissabtes, diumenges i festius, en horari de 08.00 a 19.00h *.

Balears

Les despeses d’enviament a les Illes Balears són fixes i tenen un cost de 13,98 €. Tots els enviament a Balears estan exempts d’aplicar-qualsevol promoció sobre les despeses d’enviament.

El termini de lliurament al domicili d’enviament és de 24 a 72 hores, excloent dissabtes, diumenges i festius, en horari de 08.00 a 19.00h *.

DISPONIBILITAT DELS PRODUCTES

En cas de no tenir disponibilitat d’un producte inclòs a la seva comanda patatespique.com, ho ha de notificar a l’usuari via correu electrònic o telefònicament i podrà acordar el lliurament parcial si hagués adquirit més productes, o l’anul·lació de la comanda abans de realitzar l’enviament.

El reemborsament de l’import es farà en un termini màxim de 7 dies hàbils.

DRET DE DESISTIMENT (DEVOLUCIÓ)

El client disposarà de 14 dies naturals per comunicar el seu dret a retornar un producte. No s’admetran devolucions transcorreguts 14 dies naturals des de la recepció de la comanda.

Prèviament, el client haurà d’indicar la seva intenció per correu electrònic dirigit a info@patatespique.com, indicant en el camp Assumpte: “Devolució”, o bé trucant a al telèfon 938 938 909, on li indicarem el procediment a seguir.

Podrà utilitzar el model de formulari de desistiment que pot obtenir a la nostra web encara que el seu ús no és obligatori. Completi i reenvieu aquest formulari únicament si desitja exercir el seu dret de desistiment en relació al contracte.

Per Correu Postal a:

PRODUCTES PIQUÉ S.L.

Adreça: Ronda Ibèrica, 10-12, Nau D – 08800 – Vilanova i la Geltrú – BARCELONA

O per correu electrònic a:

info@patatespique.com

– El producte serà retornat en perfectes condicions, si pot ser en el seu ” packaging ” original.

– Agraïm que les devolucions ens arribin acompanyades amb la factura o tiquet de compra original.

– El comprador haurà de satisfer les despeses directes de devolució i, si escau, indemnitzar els desperfectes de l’objecte de la compra. Les despeses de devolució són a compte de client o consumidor.

– El comprador ha d’enviar el producte o productes de tornada a les nostres instal·lacions: Ronda Ibèrica, 10-12, Nau D – 08800 – Vilanova i la Geltrú – BARCELONA

En cas que el client rebi el producte en mal estat per causa del transport, es substituirà el mateix en un màxim de 7 dies hàbils, llevat que l’esmentat producte estigui esgotat, circumstància de la qual serà avisat.

Un cop rebuda la mercaderia es retornarà els diners dels mateixos a través de la mateixa manera de pagament que duc a terme (les despeses d’enviament en la substitució del producte van a compte de client). La devolució de diners es realitzarà en un termini de no més de 14 dies després de rebre l’article o articles a retornar. En cap cas s’abonarà l’import de la compra, fins a verificar el perfecte estat de la mercaderia i “packaging” del producte a les nostres instal•lacions per a la seva comprovació, per si fos el cas de ser productes no susceptibles de devolució o els mateixos haguessin patit una depreciació del seu valor per un ús inadequat.

Al tractar-se de productes susceptibles de l’exclusió a el dret de desestiment per raons de protecció de salut o higiene, la devolució no podrà tenir lloc en cap cas si els productes van ser manifestament objecte d’ús, a excepció de productes amb algun defecte de fabricació. S’han de retornar preferentment en el seu embalatge d’origen i en perfecte estat, perquè els béns podrien patir alguna depreciació del seu valor.

Exclusió de el Dret de Desistiment

No hi ha dret de desistiment, entre altres coses, en el cas dels contractes per a:

– El subministrament de béns segellats que hagin estat desprecintats després del lliurament i, per tant, no són adequats per a la seva devolució per raons de protecció de la salut o d’higiene.

A causa de la naturalesa dels productes oferts a la nostra pàgina web, susceptibles majoritàriament d’estar recollits en la EXCLUSIÓ de el dret de Desistiment, consulti el seu possible devolució en cas d’haver estat manipulats prèviament.

En cas de rebre una mercaderia trencada o en mal estat ens agradaria que ens ho comuniqués (via email info@patatespique.com o telèfon 938 938 909) el més aviat possible per donar-li una ràpida solució.

PREUS

El preu dels productes publicat a la nostra botiga online tenen l’IVA INCLÒS.

A la suma total dels productes en la cistella de la compra, s’afegiran les despeses d’enviament. Aquestes despeses dependran de les tarifes de les empreses de transport i s’indiquen sempre per separat abans de la formalització de la comanda, de manera que els clients puguin conèixer-los prèviament al confirmar la seva compra

Patatespique.com es reserva el dret a modificar els seus preus, però els productes són facturats tenint com a base les tarifes existents en el moment de la validació de la seva compra.

EL PAGAMENT

A Patatespique.com  es permeten 2 opcions de pagament:

• Targeta de Crèdit: Pagament en línia amb la seva targeta Visa o Mastercard.

• Paypal: Pagament en línia mitjançant la plataforma web de Paypal.

Patatespique.com ofereix un sistema de pagament senzill i segur, mitjançant targeta de crèdit. Seran acceptades Visa crèdit i Mastercard. La compra es farà efectiva un cop rebem confirmació de l’entitat bancària. Quan l’entitat bancària autoritzi la transacció, el client rebrà un correu electrònic amb la confirmació del seu enviament.

Patatespique.com compta amb un pagament segur a través de la passarel·la de pagament disponible a la botiga en línia del portal. Les dades bancàries són encriptades i directament transmesos a una passarel·la de pagament oficial de CAIXABANK. Aquest sistema ofereix una màxima seguretat en els pagaments realitzats a través de la nostra pàgina.

ANUL·LACIONS

En qualsevol moment abans de confirmar definitivament la compra, el client pot retrocedir o sortir de la pàgina i la seva comanda no es farà efectiu.

El client també pot cancel·lar els articles d’una comanda eliminant de la cistella de la compra, abans de confirmar la seva comanda.

Un cop confirmada la compra, el client podrà anul·lar aquesta mitjançant un correu electrònic o telèfon sense que li ocasioni cap cost.

Aquesta anul·lació la podrà realitzar mitjançant qualsevol dels canals d’atenció a client, via telefònica o correu electrònic. Per a això haurà d’indicar el nombre de la comanda i indicar la seva voluntat de anul·lar-lo. Preferiblement el més aviat possible per evitar donar sortida a la comanda i incórrer en costos.

Si la comanda encara no ha sortit dels nostres magatzems, l’anul·lació de la comanda no suposarà cap despesa. En cas que el producte hagi sortit de les nostres instal·lacions el client assumirà les despeses d’enviament.

LLIURAMENT

Els lliuraments nacionals es realitzen entre 24 i 72 h *, un cop lliurat a l’agència de transports.

 (*) Excepte caps de setmana i dies festius.

No s’admeten enviaments a Canàries, Ceuta i Melilla.

Els enviaments compten amb una ASSEGURANÇA D’ENVIAMENT INCLÒS, el cost assumeix patatespique.com garantint així la recepció de la seva comanda en perfectes condicions. En cas de perdre s’envia una nova comanda sense cap cost per al destinatari.

Els terminis de lliurament poden modificar depenent del producte. En tot cas es notificarà el client en el moment de la compra per email (si us plau, indiqui el seu email en les comandes per a qualsevol notificació).

El client podrà consultar l’estat de la seva comanda via telefònica 938 938 909, a través del correu electrònic info@patatespique.com.

GARANTIA

La garantia contractual oferta és d’acord amb els termes de la Llei 23/2003, de 10 de juliol, de Garanties en la Venda de Béns de Consum, i el Reial decret legislatiu 1/2007, de 16 de novembre, pel qual es s’aprova el text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries que reconeix el consumidor el dret a la reparació de el bé defectuós, a la seva substitució, a la rebaixa del ‘preu i a la resolució de el contracte, gestions que seran gratuïtes per al consumidor.

La garantia perdrà la seva vigència en cas de defectes o deterioraments externs.

El consumidor ha d’informar el venedor de la falta de conformitat en el termini de dos mesos des que va tenir coneixement d’ella.

RESOLUCIÓ DE LITIGIS A LÍNIA

D’acord amb la normativa vigent, posem a disposició dels nostres usuaris el següent enllaç d’accés a la plataforma de resolució de litigis en línia

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=ES

MODIFICACIÓ DE LES CONDICIONS DE VENDA

Patatespique.es es reserva el dret a modificar les presents Condicions Generals notificant-ho als clients amb antelació suficient, podent realitzar canvis en els continguts i serveis per tal de millorar aquests.

A més, en casos d’històrics de client amb comandes retornats, ens reservem el dret de, en següents comandes, no realitzar aquest lliurament o bé no acceptar formes de pagament contra reemborsament per compres de clients els anteriors comandes van ser retornats per no rebre-. No serà necessari pre-avís d’això, ja que s’especifica per escrit en aquestes condicions de venda.

Aquests canvis hauran de ser acceptats per l’usuari una vegada que faci efectiva una compra a través botiga online www.patatespique.com

EXCLUSIÓ DE RESPONSABILITATS

Patatespique.com no es fa responsable en el cas que es produeixi algun dels següents casos:

• Error per part de client a l’introduir les seves dades en el formulari de registre o comanda en el seu compte.

• Ús incorrecte o de mala fe dels serveis oferts a la botiga en línia per part de l’usuari.

• Falta de diligència de l’usuari en la custòdia de les seves claus d’accés o de les seves pròpies dades personals.

• Retard o no recepció per part de el client de la confirmació de la comanda mitjançant e-mail, o qualsevol altra anomalia durant el procés de compra provocada per problemes de xarxa o el dispositiu electrònic que utilitzi el client per connectar-se.

• Accessos no autoritzats als sistemes de patatespique.com que siguin impossibles de detectar per les mesures de seguretat implantades per l’empresa i els seus proveïdors.

• Qualsevol altre fet o situació que no estigui reflectida en les presents Condicions Generals i que no sigui atribuïble als actes, decisions o voluntat de personal de patatespique.com sigui de caràcter excepcional, fortuït o de força major.

En qualsevol cas, patatespique.com es compromet a intentar solucionar els problemes que puguin sorgir per arribar a una solució ràpida i satisfactòria de les incidències, en la mesura de les seves possibilitats.

SERVEI D’ATENCIÓ A EL CLIENT

Estarem a la seva disposició per a qualsevol informació de la forma següent:

Horari d’atenció a client:

Horari: DLL a DJ de 8:30 a 13:30 i de 15:30 a 18:30

                DIV de 8:30 a 15:00

Tel: 938 938 909

Correu electrònic: info@patatespique.com

 “Aquestes Condicions Generals es regeixen per la llei espanyola. Les parts se sotmeten, a elecció, per a la resolució dels conflictes i amb renúncia a qualsevol altre fur, als jutjats i tribunals de el domicili de l’usuari. “

Formulari Dret de Desistiment

Informació sobre l’exercici de el dret de desistiment:

Té vostè dret a desistir de el present contracte en un termini de 14 dies naturals sense necessitat de justificació.

Pot rescindir els contractes de compra que hagi efectuat a Patatespique.com utilitzant el formulari que apareix a continuació tal com vam indicar en les condicions generals de venda. Després de rebre la rescissió, la confirmarem immediatament per correu electrònic.

Per exercir el dret de desistiment, haurà vostè notificar la seva decisió de desistir del contracte a través d’una declaració inequívoca (per exemple, una carta enviada per correu postal, fax o correu electrònic). Podrà utilitzar el model de formulari de desistiment que figura a continuació, encara que el seu ús no és obligatori.

Per complir el termini de desistiment, només cal que la comunicació relativa a l’exercici de la seva banda d’aquest dret sigui tramesa abans que venci el termini corresponent.

Conseqüències del desistiment:

Haurà el client retornar-nos o lliurar directament els béns a la següent adreça d’enviament: PATATES PIQUE, Ronda Ibèrica, 10-12 Nau D, 08800 Vilanova i la Geltrú com a molt tard en el termini de 14 dies naturals a partir de la data en què ens comuniqui la seva decisió de desistiment del contracte. Es considera complert el termini si efectua la devolució dels béns abans que hagi conclòs el termini

El client haurà d’assumir el cost directe de devolució dels béns.

Només el client és responsable de la disminució de valor dels béns resultant d’una manipulació diferent a la necessària per establir la naturalesa, les característiques i el funcionament dels béns.

Model de formulari de desistiment

Completi i reenvieu aquest formulari únicament si desitja exercir el seu dret de desistiment en relació al contracte.

Per correu ordinari a:

PATATES PIQUE

Ronda Ibèrica, 10-12 Nau D,

08800 Vilanova i la Geltrú,

O a través de l’e-mail: info@patatespique.com

Per la present li comunico que desitjo exercir el dret de desistiment en relació amb el meu contracte de compravenda dels següents béns:

Comprats amb data: ____________________________________________________________

Número de comanda: ___________________________________________________________

Nom i cognoms del Consumidor: _________________________________________________

Direcció del Consumidor:

Carrer / No: ___________________________________________________________________

Codi Postal / Municipi: __________________________________________________________

Signatura del Consumidor (Necessària només si aquest formulari s’envia en paper)

Data: