A quin país enviem els productes?

A tot Espanya, a excepció de Canàries, Ceuta i Melilla.

Mètodes de pagament?

Els nostres principals mètodes de pagament són els següents:

Targeta de crèdit: Targetes de crèdit i dèbit (Visa, Visa Electron, MasterCard), a través de la passarel·la de pagament de La Caixa que garanteix la seguretat dels teus pagaments.

PayPal: Podràs pagar de manera ràpida i segura usant el teu compte de PayPal, sense compartir informació financera amb Productes Piqué.

Una vegada que hagis afegit tots els articles a la teva cistella i hagis seleccionat el mètode d’enviament, es mostraran tots els mètodes de pagament disponibles per al destí de la teva comanda.

Les despeses d’enviament són gratuïts?

A Catalunya, els enviaments són gratuïts en compres superiors a 32€. Per a la resta de la península cal especificar el codi postal en l’adreça per a calcular la tarifa de l’enviament.

IMPORTANT: No fem enviaments a Canàries, Ceuta i Melilla.

Els productes especificats a continuació només estan disponibles si es recullen en les nostres instal·lacions:

– Anxoves de la costa (90 filets)
– Anxoves del Cantàbric 0 (50 filets)
– Anxoves del Cantàbric 00 (50 filets)
– Aladrocs en vinagre (850 g)
– Olives bomba (100 unitats)
– Espatlla Esquer de Camp

Els enviaments a Espanya es realitzen a través de les empreses de transport GLS. En el cas que les dades d’enviament no siguin correctes, ens hauràs d’informar al més aviat possible ja que una adreça mal informada causarà demora en la recepció del producte.

Què haig de fer si rebo un producte danyat o un paquet en mal estat?

Quan recepcions el teu paquet és molt important que l’embalatge i el producte estiguin en perfecte estat. Si comproves qualsevol incidència, has de comunicar-nos-ho en un termini màxim de 24h després de la seva recepció, ja que hem d’informar l’empresa de transport i reclamar els danys.

Per a la reclamació, necessitarem que ens enviïs un correu amb la foto de la caixa o producte danyat a través del nostre formulari de contacte.

Per part nostra, et farem una reposició immediatament sempre que tinguem estoc. En cas contrari, et farem el reemborsament dels productes danyats.

Què haig de fer si el producte que he rebut no és el correcte?

Fem tot el possible per a assegurar-nos que reps correctament els productes que has demanat. No obstant això, si t’arriba algun article que no és el comprat, si us plau, contacta’ns i farem el possible per a fer-te una reposició i lliurar-te el producte correcte.